Je kunt met een open haard in huis behoorlijk wat warmte besparen en geld op je energierekening

Het hebben van een open haard in uw huis heeft verschillende voordelen. Naast het feit dat het warmte in uw huis kan brengen en uw zicht kan ontspannen, kan het ook dienen als een kostenbesparende oplossing om te besparen op je energie.

Je hoeft minder gas en licht te gebruiken

Bij de aankoop van een open haard moeten we rekening houden met bepaalde zaken, waaronder het type gebouw waarin we wonen (huis, cottage, appartement), de grootte en de beschikbare brandstof. Als we het hebben over appartementen, dan moeten we nadenken over het gebruik van een open haard die werkt op gas of op elektriciteit. Dit is te wijten aan het feit dat we niet genoeg ruimte hebben voor een open haard die op hout of pellets werkt, omdat we een opslagplaats nodig hebben voor dit soort brandstoffen.

  • Het is bekend dat haarden die op hout werken tot de meest voorkomende behoren. Ze helpen de eigenaar ook om de kosten van dit type verwarming te verminderen en zo geld te besparen. Hout is zeker een van de goedkopere brandstoffen, veel goedkoper dan pellets, gas of elektriciteit. Het kan ook overal beschikbaar zijn, zelfs in regio’s waar elektriciteit of gas buiten bereik is.
  • De meeste mensen geven de voorkeur aan houthaarden omdat ze een hernieuwbare en niet zozeer vervuilende brandstof gebruiken als wel gashaarden. Niets is echter te vergelijken met het gekraak van het hout binnenin of met het beeld van een dergelijke verbranding. Het maken van ons eigen vuur en het hakken van het hout kan een ontspannende en bevredigende actie zijn.

Waarom kun je een haard gebruiken om energie te besparen

Een van de redenen waarom dit type haard als een tweede keuze kan worden gezien, is dat het een opslagplaats voor het hout nodig heeft en dat het ook regelmatig moet worden gereinigd. Na verschillende toepassingen produceert het gebrande hout chemicaliƫn zoals creosoot, dat licht ontvlambaar is.

Je kunt ook een haard gebruiken om de boel te verwarmen

Naast het feit dat ze voor een kostenefficiƫnte verwarming kunnen zorgen, kunnen de haarden die op hout werken ook de elegantie van weleer in ons huis brengen. Ze kunnen worden gevonden in een grote verscheidenheid, volgens ons huis en smaak. Een ander voordeel van het gebruik van een dergelijke haard is het feit dat deze zelfvoorzienend is, omdat het niet afhankelijk is van elektriciteit. Zo wordt bij een stroomstoring de verwarming niet onderbroken en wordt er bespaard op de elektriciteitsrekening.

energie vergelijken in 2019
Energie

Hoe Kun Je Nu Gemakkelijk Energie Vergelijken Zonder Al Te Veel Gedoe? Bekijk Deze Handige Tips!

Als je ooit een hoge energierekening hebt ontvangen, was je eerste gedachte hoogstwaarschijnlijk: “Waarom zijn mijn kosten deze maand zo hoog?” Veel factoren dragen bij aan hoge elektriciteitsrekeningen – met name het warme weer. Energie vergelijken is natuurlijk een slimme optie om alle energieleveranciers langs elkaar te houden, maar wat kun je nog meer doen […]

Read More
Energie

Besparingen maken op je energierekening, het valt nog steeds niet mee

We proberen tegenwoordig allemaal zoveel mogelijk dollars te besparen. Wat met verminderde besparingen, banenverlies, stijgende energie prijzen en een algemene malaise na een van de ergste recessies in de geschiedenis, wil iedereen bezuinigen op onnodige uitgaven. Hier zijn enkele eenvoudige tips die iedereen kan implementeren: Als u nog steeds gloeilampen in uw armaturen, maak de […]

Read More
Energie

Wat is de beste manier om je energiekosten te verlagen zonder al te veel gedoe

De beste manier om de energiekosten te verlagen is door een combinatie van acties. Maar om te beginnen is minder energie gebruiken een goede plek om te beginnen en daar kan iedereen in uw huishouden aan bijdragen. Je energieverbruik hoeft niet perse omlaag Het hoeft niet moeilijk te zijn om de hoeveelheid energie die je […]

Read More