Wat is de beste manier om je energiekosten te verlagen zonder al te veel gedoe

De beste manier om de energiekosten te verlagen is door een combinatie van acties. Maar om te beginnen is minder energie gebruiken een goede plek om te beginnen en daar kan iedereen in uw huishouden aan bijdragen.

Je energieverbruik hoeft niet perse omlaag

Het hoeft niet moeilijk te zijn om de hoeveelheid energie die je gebruikt te verminderen; een paar eenvoudige veranderingen hier en daar kunnen je een kostenbesparing van enkele honderden kilo’s per jaar opleveren en ook het aantal emissies dat je produceert verlagen. Inderdaad, zowel uw banksaldo als het milieu kan er baat bij hebben.

Tips om te besparen op je energie

De eenvoudige manieren om energie te besparen worden vaak vergeten in de drukte van het dagelijks leven, maar als je eenmaal terugkomt in de swing van energie-efficiënte manieren, zul je je je afvragen hoe je er ooit uit bent geglipt.

  • Het uitschakelen van de verlichting bij het verlaten van een kamer is een belangrijke kostenbesparende methode en als het gaat om verlichting, waarom zou u uw lampen niet vervangen door energiezuinige versies? Een spaarlamp gaat tot tien keer langer mee dan een gewone gloeilamp en het gebruik van slechts één lamp kan u een aanzienlijke besparing opleveren gedurende de levensduur van de lamp.
  • Een andere snelle en eenvoudige manier om de energiekosten te verlagen is door apparaten op de juiste manier uit te schakelen in plaats van de stand-by te gebruiken; de volgende keer dat u klaar bent met televisiekijken, zet u de schakelaar dan ook uit en u zult al snel ontdekken dat u de centen al aan het besparen bent.

In het huishouden kun je ook nog behoorlijk besparen op je energie

Bovendien, wanneer u uw huishoudelijke taken uitvoert, denk er dan aan om wasmachines, wasdrogers en vaatwassers indien mogelijk op volle capaciteit te vullen. Eén volle lading verbruikt minder energie dan twee halve ladingen, dus het eenvoudigweg vullen van uw machines kan enorm helpen. De koelkast is een ander keukentoestel dat u een aanzienlijk bedrag kan kosten; als uw koelkast te hoog staat, zal het overuren maken om alles koud te houden en zo uw rekeningen de lucht in te drijven. Controleer daarom snel of uw koelkast niet te hoog staat en pas hem eventueel aan. Hetzelfde principe geldt voor de vriezer, maar u kunt de kosten laag houden door ervoor te zorgen dat u uw koelkast regelmatig ontdooit.

  • Een andere eenvoudige manier om de uitstoot en de energierekening van uw thermostaat te verlagen, is een andere eenvoudige manier om te kijken naar uw thermostaat. Door uw thermostaat slechts 1°C lager te zetten, kunt u uw verwarmingskosten met een goede verhouding verlagen. Natuurlijk is de kans dat u waarschijnlijk niet eens 1°C verschil merkt, maar als dat zo is, kunt u altijd op een gezellige trui springen en de kou vergeten.

Energie

Je kunt met een open haard in huis behoorlijk wat warmte besparen en geld op je energierekening

Het hebben van een open haard in uw huis heeft verschillende voordelen. Naast het feit dat het warmte in uw huis kan brengen en uw zicht kan ontspannen, kan het ook dienen als een kostenbesparende oplossing om te besparen op je energie. Je hoeft minder gas en licht te gebruiken Bij de aankoop van een […]

Read More
energie vergelijken in 2019
Energie

Hoe Kun Je Nu Gemakkelijk Energie Vergelijken Zonder Al Te Veel Gedoe? Bekijk Deze Handige Tips!

Als je ooit een hoge energierekening hebt ontvangen, was je eerste gedachte hoogstwaarschijnlijk: “Waarom zijn mijn kosten deze maand zo hoog?” Veel factoren dragen bij aan hoge elektriciteitsrekeningen – met name het warme weer. Energie vergelijken is natuurlijk een slimme optie om alle energieleveranciers langs elkaar te houden, maar wat kun je nog meer doen […]

Read More
Energie

Besparingen maken op je energierekening, het valt nog steeds niet mee

We proberen tegenwoordig allemaal zoveel mogelijk dollars te besparen. Wat met verminderde besparingen, banenverlies, stijgende energie prijzen en een algemene malaise na een van de ergste recessies in de geschiedenis, wil iedereen bezuinigen op onnodige uitgaven. Hier zijn enkele eenvoudige tips die iedereen kan implementeren: Als u nog steeds gloeilampen in uw armaturen, maak de […]

Read More